skrivaskrivaskrivaskriva

Jani...
Vad ska jag säga?
Jag tycker att jag skriver och skriver och skriver...men torts den känslan så får jag inte ner så många meningar i mitt word dokument. Helt ärligt så har jag lite lätt dålig koll på vad jag håller på med just nu..
Men det kommer nog att bli bra i slutändan ändå, jag hoppas på det i alla fall. Men nu har jag gjort nästan halva i alla fall så ungefär bara halva kvar..skönt!
dock började jag lite på den här rapporten i fredags så har inte skrivit halva bara idag. men har skrivit bakgrunden på ca 3 timmar. Dock har jag ju setat o kikat lite på facebook, försökt fixa till min hemsida och nu sitter jag här och skriver. 
 
Men jag tror jag ska lägga på ett kol nu så jag blir klar nån gång. Vill göra annat nu när det är så otroligt fint väder ute!
/Yohanna

God morgon!

Hejsan, skrev och berättade igår att jag hade börjat på en header...och ja det hade jag gjort men sen ville windows återställa sig och stängde då ner mitt photoshop och smart som jag var hade jag inte sparat så nu är den borta! :(
Kommer ihåg det mesta så kommer att börja om på den, kommer se till att spara lite då och då den här gången för att slippa börja om!
 
För övrig vet jag inte vad jag ville "meddela" er med det här inlägget men tänkte iaf säga GRATTIS till Linn som fick åka hem med en hel och frisk Gul häst! 
Riktigt glad för hennes skull!
Nu hoppas jag bara på att Johanna Grants häst Flex blir frisk så att även hon kan komma igång igen!
 
Min dag kommer vara OTROLIGT seg då jag ska skriva en rapport. Men har gjort ett lite schema så jag kommer avbryta rapportskrivandet för att blogga lite. Så något inlägg ska jag få till under dagen också! :)
/Yohanna

Header

Nu har jag äntligen en egen och mycket mer personlig header på gång. Dock så upptäckte jag att jag inte hade det typsnitt som jag i mitt huvud tänkt använda. Så för tillfället sitter jag o kikar igenom sidor där man kan ladda ner olika typsnitt på. Och ja något roligare hade man ju faktiskt kunna göra!
 
Men samtidigt så vill jag verkligen hitta det rätta typsnittet så det är väl bara att fortsätta leta!
/Yohanna

Linn Strelin

Jag har skrivit om denna tjej förut, dock inte på den här bloggen!
Men såg precis att hon nu är framme på någon veterinärklinik i Sverige för att undersöka sin fina gula häst!

Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, jag hållar alla tummar och tår jag äger och har!
/Yohanna

Uppdatering!

Att de här stora bloggarna verkligen kan hålla uppdateringen upp varje dag är något jag beundrar. Jag förstår inte alltid hur de ha tiden att blogga. Jag kan ta min helg som exempel. På fredag eftermiddag så höll jag en liten lektion för Towa och på kvällen åkte jag och grillade med några gamla klasskompisar. Självklart hade jag kunnat tagit med datorn dit och setat där och bloggat. Men med tanke på hur sällan jag träffar dessa tjejer och att vi förut umgicks nästintill varje dag så hade jag ingen lust alls att vara osocial och sitta och blogga.
 
Under lördagen så var jag knappt hemma och hade kunat tagit med datorn, men det tänkte jag inte alls på då. Det blev i alla fall väldigt sent på fredagen, så kom upp ganska sent på lördagen. Efter att ha gett hästarna lunch så följde jag med jocke, hans bror, min bror och hans flickvän till ljudtävlingen som BRL höll under dagen. Till kvällen var vi bjudna på fest hemma hos Jakken.
 
Sen var det igår då, dels blev det väldigt sent i lördags. Jocke var bakis och vi kom hem sent, samt att vi firade mamma för lite morsdag. Så därför har det inte blivit någon bloggning för min del.
 
Men nu är det lite "tillbaka till vardagen" som gäller. Vilket också ska och kommer att gälla uppdateringen!
/Yohanna

Ridlärare

Just nu så "leker" nog jag ridlärare då jag ska hålla en lektion för min brors flickväns syster, krångligt dedär! ;)

I vilket fall som hellst så jobbar jag inte som ridlärare och är inte utbildad ridlärare eller något i den stilen. Men jag har själv ridigt sedan jag var 5-6 år och har haft egen häst sedan 10 års ålder så jag tror och tycker att jag har kunskaper för att kunna lära ut grunderna. Den här tjejen har vad jag vet inte ridigt på exempelvis ridskola förut. Hon har säkert ridigt på marknader då det verkar som att hon älskar hästar, och vem har inte ridigt ponnyridning som brukar finnas på marknader?
Med handen på hjärtat kan jag berätta att jag alltid skulle rida när jag såg att det fanns ponnyridning. Och för att vara lite extra ärlig så gjorde jag det vääldigt länge, vet att jag red på nån ponnyridning även fast jag hade en egen ponny hemma. Ja det var lite pinsamt när dom frågade om jag brukade rida och jag svarade "ja jag har en egen ponny hemma"...
 
Jag mins fortfarande blickarna jag kunde få, de trodde nog att jag var helt koko i bollen. Men själv tyckte jag inte det eftersom att jag då ansåg att jag var tvungen (notera ordet tvungen) att ta vara på varje sekund jag kunde få sitta på en hästrygg. Även om jag skrev tvungen så var jag absolut inte tvingad att rida, det var verkligen mitt fria val. Men även om man själv väljer något kan man ibland känna sig väldigt tvungen att göra saker, vilket jag gjorde då!
 
Mer om hur lektionen gick, vad jag gjorde, vilken häst jag använde och lite bilder får ni se tidigast ikväll, men mest troligt är det att det blir imorgon. Ska nämligen träffa lite gamla klasskompisar ikväll och de kan nog bli lite sent!
/Yohanna

Bakgrund

Nu har jag fått in en provisorisk bakgund. Men som ni säkert ser och kanske till och med stör er på så är den inte riktigt rätt anpassad. Anledningen till det är att den inte är gjord till den här bloggen, men tyvärr så hade jag ingen annan. Självklart så ska jag fixa en mer personlig header och bakgrund så fort jag bara kan, men det tar inte 10 min för mig att släga ihop en header eller bakgrund. Vissa kan säkert de men jag kan inte det, skulle inte kunna bli nöjd!

Men det får helt enkelt duga så länge, det är mer personligt nu än vad det var tidigare så det är bra i alla fall! :)
Hoppas ni få som läser står ut!
/Yohanna

Avslöjer!

Jag kan öven avslöja för er (ni få som läser och ens hittat hit) att jag börjat småfilat på presentationerna till hästarna!
 
Jag hoppas att de som lyckats läsa detta inlägg är lite förväntansfulla över vad ni kommer att få läsa! 
Men jag tänkte i det här inlägget avslöja vad mina hästar heter, om det nu är nån som är så pass intresserad! 
 
Den av mina hästar som jag har ägt längst heter Murgårdens Schaman och den häst som är mest ny eller vad man ska säga heter Carissa. Så ni kan ju gissa vad jag fått bloggens namn ifrån! ;)
/Yohanna
 

Vill ha!

Mitt första inlägg, förutom det lilla välkommst och snabb-presentationsinlägget, blir ett vill ha inlägg!
 
Min tanke är att jag ungefär en gång i veckan ska få ut ett vill ha inlägg, och då är det en pryl jag vill ha av en eller annan anledning. Den här prylen kommer inte alltid att vara hästrelaterad, visst kommer jag försöka hålla det lite hästrelaterat men kommer inte kunna ha det så varje gång. Och den första grejen som jag strax kommer att presentera är inte hästrelaterat i mina ögon!
 
Dagens och veckans vill ha är en katt!

Vilken katt som hellst duger inte för mej!
Absolut inte! 
Min första katt SKA vara en Brittisk korthår. Men rasen är inte det enda kravet jag har heller, nej utan katten skall vara av samma färg som kattungen (ovanför) har och den färg katterna har på de andra bilderna. Katten skall också ha eller utveckla den lite orangea färgen på ögonen, eftersom att det är det som gör katten så otroligt vacker!
 
Nu vet jag mycket väl att de ser lite klumpiga, knubbiga och allmänt tjocka ut på bild. Men det är de absolut inte i verkligheten. Har sett en sån här katt i verkligeheten 1-2 gånger tror jag. Men jag är helt såld, jag har i alla fall aldrig sett en vackrare katt i hela mitt liv!



Alla bilder är lånade från google!
 
Jag är verkligen jätte kär i den här kattrasen, speciellt när det gäller den här speciella gråa färgen med dess orange färgade ögon, nomnomnom!
En sån ska få flytta in med mej så småning om! ;)
/Yohanna



Fredag!

Idag är det nog ett flertalet bloggar och facebook inlägg som lyder "äntlige fredag"/"äntliggen helg". Men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med om det? Inte den här fredagen i alla fall.
 
Det är nämligen så att jag tyvärr fått ett inlämningsdatum flyttat till ikväll så hela min planering har rasat...USCH!
Inte helt okej från min sida, men det är tyvärr inte så mycket jag kan göra åt saken utan jag lär ta mig till min VFU skola för att göra den här uppgiften så att den kommer in i tid (har nämligen råkat lämna in en annan uppgift försent, inte bra Yohanna!). 
 
Så för att sammanfatta detta lilla svammel så kommer det antagligen inte att hända något speciellt alls idag. Men så här kommer min dag att se ut i lite mer detalj:
  • Besöka min VFU skola för en intervju
  • Hem och börja skriva på rapporten som ska in idag 24:00
  • Vid 13-14 tiden ska jag hem för att luncha hästarna
  • Ska mock och longera/prommenera med Carissa
  • Towa ska få rida Schaman
  • Resterande tid är lagd till rapporten
Jag kommer säkert inte klara av att hålla mej till bara rapporten, men om jag gör det, vilet jag även ska hoppas på så blir jag troligtvis klar innan 24:00, och då menar jag inte i sista minuten! ;)
 
Men jag hoppas att alla därute kommer att ha en något roligare fredag!
/Yohanna

Välkommen!

 Hej och varmt välkommen till min nystartade blogg!
 
Eftersom att bloggen verkligen är rykande fräsch så har jag tyvärr inte hunnit med att göra någon header eller någon design, men det kommer att komma!
 
Jag som kommer att driva den här bloggen heter i alla fall Yohanna, och jag är en tjej på snart 20 år. Jag bor med mina föräldrar och lillebror i en by strax utanför staden borlänge som ligger i Dalarna. Vi bor i en villa på landet så jag har ett eget stall hemma på gården med både vinterhagar och sommarhagar. I byn där jag bor finns det också en ridklubb så därigenom har jag även tillgång till en ridbana. Här finns det också otroligt många och fina skogsvägar att rida på både vintertid som sommartid. 
 
I mitt stall står just nu bara mina två hästas som jag kommer att presentera lite senare. Men jag har i alla fall två egna hästar. För tillfället bor det också tre kaniner i stallet, även dessa kommer att presenteras bättre i ett senare inlägg. I familjen finns det även en hund vid namn Akko som ni säkert kommer att få läsa en hel del om!
 
Den här bloggen kommer för det mesta att handla om hästar, men jag kommer också skriva om mitt "övriga" liv. Så ni kommer säkert att få lära känna ett flertalet hästar och djur, utöver mina djur, och andra människor men framför allt min pojkvän! 
Bjuder er på en bild föreställande mej så får ni ett hum om vem det är som sitter bakom dataskärmen och skriver!
/Yohanna

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.